23386
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23386,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Boutique garden

Boutique garden

Completed:
2019

 

Total space:

70m2

 

Category:
Garden design & realisation

De boutique garden gelegen in de Visserijbuurt in Den Haag. Is een stadstuin ontworpen en uitgevoerd door Studio Wendy Mahieu. De voortuin is geïnspireerd op de wijk West Village in New York, de bohemian / idyllische sfeer en gevoel van deze wijk komt terug in het materiaalgebruik en kleur. Maar wel vertaald naar Nederlands design en de architectuur van de woning.

 

Dezelfde sfeer en materialen zijn doorgevoerd naar de achtertuin. De pergola vormt een centraal punt in de tuin en is bedoeld als architectonisch element. Eromheen zijn verschillende plekken en zitjes gecreëerd. Dit heeft te maken met de draaiing van de zon, zo kan de tuin op elk moment van de dag optimaal gebruikt worden. De beplanting en het patroon van de bestrating zijn zorgvuldig uitgekozen om de verschillende plekken in de tuin te onderscheiden of juist af te schermen.

Studiowendymahieu_03
Studiowendymahieu_07

Idyllische stadstuin

Studiowendymahieu_04
StudioWendyMahieu_06