23340
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23340,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Conscious hotel Museum Square

Amsterdam

Conscious hotel Museum Square

Completed:
2018- 2019

 

Total space:
1700m2 totaal

 

Category:
Spatial- interior design and brand identity

Stylish, Sustainable, Art-inspired and lots of space – in the city of Amsterdam. This project was a total renovation, spatial design and brand identity.

 

Dutch artwork, found in both the Rijksmuseum and the Stedelijk Museum are our base, deconstructed and then reconstructed in our own unique way.
The Lobby and the rooms on the ground floor were inspired by the painting “North Atlantic Light”, by Willem de Kooning. We took the art piece down to a simplistic form and extracted our designs from there. We brought this inspiration inside, and used it as a starting point for the design canvas of this unique hotel. The simple geometry, playful shapes and vibrant colors are what ultimately became our pallet. Each floor is dedicated to a specific painting.

 

The concept of deconstruction is the inspiration and challenge behind our design story. We built on this concept to pick out materials and products that take existing elements and objects, deconstruct them, and then repurpose them into new and beautiful forms.

 

The upcycled glass bar top found in our lobby is a perfect example of this, it is made entirely from recycled everyday glass bottles that are broken down, melted and then fused together to create the beautiful one of a kind surface. The attraction is seeing that the life of a material, once considered discartable, is now viewed as beautiful.

 

Aside from the repurposed material options we have chosen, all other aspects of our furniture, finishings and tangibles are carefully selected with sustainability in mind.

 

In samenwerking met LMNT Design Amsterdam

Studiowendymahieu_01
Studiowendymahieu_10

Sustainability in mind

tussendoorbeeld_art
Studiowendymahieu_05

“Oh really” panels by Kvadrat are made from multiple upcycled sources such as recycled hotel linens and jeans materials. Nice to know what you are wearing and what you will be sleeping in”

Studiowendymahieu_08

In opdracht van Canopy investment BV en in samenwerking met architect: StudioScheaffer

Website: nextlevelwonen.nl