23394
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23394,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Hidden Gem

Den Haag

Completed:
2022

 

Total space:

160m2

 

Category:
Spatial – interior design & Realisation

Een bijzonder object dat uniek is in zijn soort. Dit in Den Haag gelegen stadsmonument  is in alle opzichten een echte parel. Het stond zowel voor ons als voor de opdrachtgever meteen vast dat we de oude ziel van dit karakteristieke pand graag wilden behouden. Zodra je de woning binnenwandelt, waan je je meteen in een andere wereld. Met zwierige gordijnen, klassieke elementen en charmante hoekjes heeft de woning een Franse flair gekregen. Alsof je niet in Den Haag, maar op een idyllische plek aan de Côte d’Azur bent beland.

 

De Wabi-sabi filosofie, het omarmen van de imperfectie en de vergankelijkheid, speelt een belangrijke rol in het ontwerp. We keken welke objecten met een geschiedenis we in ere konden herstellen en gaven nieuwere elementen juist een doorleefd gevoel. Zo zijn de oorspronkelijke houten balken, authentieke raampartijen en originele sierlijsten vakkundig gerestaureerd. Het vrijstaande bad dat bijna als een object midden in de master is geplaatst werd eveneens opgeknapt en de houten vloer hebben we zo laten maken alsof die al jaren in de woning ligt. Het onvolmaakte is duidelijk zichtbaar, zonder dat dit ten koste gaat van het wooncomfort.

 

Het huis voelt bijna als een cocon. Het is een geborgen plek waar het allemaal draait om tijd doorbrengen met de familie. De imperfectie van het interieur straalt rust uit en brengt samen met de toepassing van neutrale tonen en natuurlijke materialen veel sereniteit in de woning. Het huis heeft op de begane grond een vrij open layout, maar voelt desondanks warm en knus. Door de bestaande nis deels te verlengen met verticaal geplaatste houten panelen is er een subtiele afscheiding gecreëerd die intimiteit in de woonkamer brengt. De warme houtkleur van het maatwerk dat je ook op verscheidene andere plekken in de woning aantreft is speciaal voor de opdrachtgever ontwikkeld.


The interior reflects the aesthetic of Wabi-Sabi through its natural materials, reclaimed objects and muted tones.