23896
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23896,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Intimate Urban Oasis

Den Haag

Completed:
2023

 

Total space:
113m2

 

Category:
Garden design

What the client wanted from his garden was a place for entertaining and for the family to truly relax in. Our aim was to create an intimate urban oasis with an instant getaway experience by turning the plot from a one-dimensional space into an array of  zones. A multi-level garden retreat that makes for a cozy area with various nooks that all have different features and functions.

 

There is a kids’ play zone with real grass, a lounge area that provides a tranquil garden setting with a pergola that grows climbers and an alfresco dinner area next to the kitchen that really became an extension of the clients’ home. The outdoor entertaining area features comfortable seating with cushions that can remain outside all-year round. We planted a tree next to this area that doubles as an umbrella. Once it grows the leaves will offer a natural canopy so that the family and their guests are sheltered from the sun on warmer days. It also creates more seclusion over time. 

 

The outdoor fire pit is the perfect spot to gather with friends and family no matter what the season is. Comfy chairs are paired with a bespoke concrete bench. It also features a large tailor-made plant container that bursts with a mixture of romantic flowers for a soothing effect. At the same time it functions as a small border that divides up the garden into smaller, more intimate spaces. 

 

From pebbles to travertine and corten steel. The materials we curated for this garden are both diverse and harmonious with a palette of different shapes, colors and textures. The strategically placed Japanese trees on the terrace lend it a peaceful and serene feel. To bring contrast and make the plants pop, we picked a fence in a dark hue. The lighting plan plays a central role in the design and has a profound impact on the ambiance with various heights. Overall, we created a timeless space that the family can enjoy for years to come.


This multi-level garden retreat makes for a cozy outdoor space with various nooks that all have different features and functions.