23666
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23666,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Lush Dune Garden

Den Haag

Completed:
2022


Total space:

217m2


Category:
Garden design & realisation

Deze tuin is gelegen in de ruim opgezette Haagse Vogelwijk die grenst aan het strand en de duinen. Het was de wens van de opdrachtgever om de leefruimte voor de familie te vergroten en meer van het buitenleven te genieten. Op verschillende plekken zijn daarom terrassen aangelegd en knusse zitjes gecreëerd. Doordat de tuin langs weerszijden van het huis loopt, kan er zo op elk moment van de dag genoten worden van de zon. Tevens heb je vanuit elke ruimte in de woning zicht op de tuin en het aanwezige groen, waardoor er veel verbinding is tussen binnen en buiten.

 

Vanaf de straatkant betreed je een grindpad dat je naar de voordeur en de verschillende zitplekken leidt. Langs het pad zijn verschillende bloemenborders aangelegd die zijn afgezet met een band van cortenstaal. De voormalige oprit is getransformeerd tot een groot terras dat als een extra woonkamer fungeert. Hier kan op mooie dagen heerlijk gegeten en geborreld worden. De karakteristieke pijnboom vormt het stralende middelpunt en geeft de tuin een mediterraans tintje.

 

De tuin is een reflectie van het nabijgelegen duinlandschap geworden. Met natuurlijke elementen en een weelderige beplanting die perfect past in de omgeving. Glooiende vormen worden afgewisseld met een strakke lijnvoering. Keramische tegels gaan hand in hand met houten details. De plantenbakken zijn gevuld met een mix van prachtriet en golvende grassen die sierlijk meebewegen met de frisse zeewind.


The various outdoor areas connect with the indoors and are an extension of the living space.

Fotografie: Myrthe Slootjes