23357
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23357,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Residence

Statenkwartier

Residence Statenkwartier

Completed:
2018

Total space:
314m2

Category:
Interior design & Realisation

Voor de opdrachtgever was de keuken een belangrijke ruimte in het huis. De keuken is daarom ook het uitgangspunt geweest voor de rest van het interieur. De lichte groene kleur en de strakke vloeiende lijnen geven het gevoel terug van de jaren ‘30. Het walnoot materiaal voegt warmte toe aan de serene serre. Speciale details zijn verwerkt in het kastwerk, zoals de verfijnde verwerking van de grepen. Het blad wat doorloopt aan de achterwand heeft een opstaande rand waar ruimte is om iets op te zetten. Zo wordt er een speels effect en gelaagdheid in de keuken teruggebracht.

 

Het gasfornuis straalt als middelpunt van de keuken. De afzuigkap is mooi weggewerkt in het kastwerk. Evenals andere apparatuur, hierdoor ontstaat er meer rust in de keuken en komt het ontwerp goed tot zijn recht.

 

De keukenvloer verbindt het exterieur en interieur. Het patroon en kleur van de houten vloer geeft een huiselijk en ruimtelijke sfeer aan de wat hardere materialen. De plint geeft een mooi rijk detail aan de vloer en moderne omgeving van het interieur.

 

De master badkamer is een serene ruimte waar wordt gespeeld met het licht, versterkt door het materiaal en kleurgebruik. De contrasten lopen verder in de slaapkamer, grenzend aan de badkamer. Hier zijn donkere en rijke materialen toegepast wat zorgt voor een optimaal ontspannende sfeer. De hoge deuren van de inloopkast benadrukken het statige gevoel van de architectuur. De 1e verdieping heeft ook een interessante structuur gekregen door het toepassen van meerdere doorgangen naar de diverse ruimtes. Zo kan de één rustig slapen zonder last te hebben van de ander die de overige functies gebruikt.

Studio_Wendy_Mahieu_1
Studio_Wendy_Mahieu_2

Een modern klassiek design met een speelse knipoog

Studio_Wendy_Mahieu_5
Studio_Wendy_Mahieu_6
Studio_Wendy_Mahieu_8
Studio_Wendy_Mahieu_7

In samenwerking met: Foam en Euroconstruct