23669
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23669,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Seaside villa

Den Haag

Completed:
2022

 

Total space:
160m2

 

Category:
Spatial – interior design & realisation

Deze karakteristieke villa ligt in de residentiële Vogelwijk, op loopafstand van de duinen en het strand in Den Haag. De bewoners verlangden naar een grotere leefruimte en wilden tegelijkertijd meer van het buitenleven genieten. Ze overwogen zelfs om buiten de stad te gaan wonen. Het interieur- en tuinontwerp dat Studio Wendy Mahieu voor deze opdrachtgevers heeft verwezenlijkt, moest hen ervan overtuigen dat ze in hun huidige woning konden blijven zonder concessies te doen aan hun woonwensen.

 

Op de begane grond is om de trap een architectonische box gecreëerd die de bestaande bouw en nieuwbouw met elkaar verenigt. Hierdoor ontstaan er tevens interessante zichtlijnen die de functionele ruimtes met elkaar verbinden. Kenmerkend voor het ontwerp is de cohesie tussen architectuur, interieurontwerp en buitenruimte. Lichtstraten en royale glazen schuifpuien zorgen voor een ideale interactie tussen binnen en buiten. De toepassing van natuurlijke elementen versterkt het vrije buitengevoel.

 

Om meer woonoppervlakte te realiseren heeft de architect aan de achterzijde een uitbouw gerealiseerd. De ruimtelijke openheid die is ontstaan na een muurdoorbraak brengt een mooie lichtinval in de woning en zorgt ervoor dat de leefkeuken en het zitgedeelte naadloos in elkaar overlopen. De benedenverdieping geeft het gevoel van een serre, waarbij rekening is gehouden met de verschillende wensen en behoeften van de bewoners. De verhoging in de woonkamer in combinatie met de houten vloer brengt intimiteit in de woning.

 

In het interieur is een lichte en open sfeer gecreëerd. Essentieel is de relatie tussen natuurlijke materialen, transparantie en een ingetogen kleurenpalet van zachte aardetinten die voor een samenhangend en sereen geheel zorgen. Met een gebalanceerde mix van gelaagde texturen en ton-sur-ton tinten hebben we diepte en contrast in het ontwerp gebracht.


The architectural box is the spine of the house and makes sure that all functional spaces are connected and interact with each other.

In samenwerking met FOAM architecten

Fotografie: Myrthe Slootjes