23687
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23687,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Stylish Loft

Den Haag

Completed:
2021

 

Total space:
77m2

 

Category:
Interior design

In de populaire wijk het Zeeheldenkwartier in Den Haag werd een voormalige huishoudschool getransformeerd tot vijftien schitterende stadswoningen, waaronder deze stijlvolle loft. De begane grond van de woning is volledig open gehouden, waardoor Studio Wendy Mahieu het interieur naar wens van de opdrachtgever kon laten spreken.

 

Een grote vide verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Door de open indeling heb je vanuit elke hoek een mooie doorkijk naar de andere ruimtes van de woning. Zo heb je overal zicht op de hanglamp van Flos die als een speels object boven de vide hangt. Vanuit de leefkeuken zie je de slaapkamer boven en het centraal gepositioneerde bad onder het glazen dak. In de avond geniet je hier van een spectaculair zicht op de sterrenhemel.

 

In de loft gaan minimalistische materialen samen met meer opvallende elementen, zoals de rauwe muur achter de leefkeuken en de kenmerkende balkenstructuur. Het kookeiland, vervaardigd uit een op terrazzo geïnspireerde neolith, harmonieert prachtig met het donkere hout van de kastenwanden. Het spiegelende vlak bij de pantry versterkt de ruimtelijke beleving. Door de schuifwand kan de ruimte bovendien gemakkelijk van de naastgelegen gang worden afgescheiden.

 

Bij de living zorgen drie smalle glasstroken voor extra licht. Het haardmeubel heeft een elegante tekening met ranke lijnen die het element een mooie gelaagdheid geven. Door te spelen met vernieuwende elementen is de typische industriële loftsfeer in een fris jasje gestoken. Het geheel past zo perfect bij de bijzondere locatie, geschiedenis en de nieuwe bewoners.

Wendy_Mahieu_Stylish Loft_09

Light, spaciousness and sightlines where the starting points for the design.

Tekst: Dana Otten / Fotografie: Patrick Meis

In samenwerking met Studio Schaeffer en Canopy Investments