23639
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23639,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Herenhuis 1895

Den Haag

Completed:
2023

 

Total space:
379m2

 

Category:
Interior design

Toen we dit pand voor het eerst bekeken, zagen we een prachtig historisch herenhuis. Maar ook veel grote, hoge en lege ruimtes. Het voelde alsof de ziel ontbrak. We gingen als eerste aan de slag met de flow en indeling van de woning. Elke kamer heeft een andere functie en beleving gekregen, passend bij het dagelijks leven van de opdrachtgever.

 

Daarnaast wilden we sfeer en warmte in de woning brengen door het interieur te verzachten. Zo hebben we veel verschillende structuren, gelaagde materialen en kleurtonen in het ontwerp toegepast. Het lichtplan heeft een groot aandeel in de sfeerbeleving en we zijn vooral gaan werken met verschillende hoogtes.

 

De haarden hebben we speciaal ontworpen voor het project. Het gekozen travertin is rauw, maar zacht van kleur. De strakke belijning maakt het juist weer modern en zorgt voor een mooi contrast met het klassieke van bijvoorbeeld de ornamenten.

 

Vrijwel alles in deze woning is maatwerk. Door slimme oplossingen voor elke ruimte te creëren, hebben we van elke kamer een comfortabele plek gemaakt waar de opdrachtgever graag tijd doorbrengt. Het maatwerk is echt onderdeel geworden van de woonbeleving.


Bespoke design transformed every room into a comfortable and welcoming space that truly celebrates the clients’ lifestyle.

Studio Wendy Mahieu 344
In samenwerking met De Oude interieurbouw en Euroconstruct