22741
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22741,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Studio Wendy Mahieu

Studio

Onze studio is een high-end boutique design studio opgericht in 2014 door Wendy Mahieu. Gelegen in de historische wijk ZeeheldenKwartier in Den Haag. Ons werkveld is interieurarchitectuur, interieurontwerp en productdesign voor de residentiële, commerciële interieurs en hospitality.

 

De essentie van Studio Wendy Mahieu ligt in de verfijning van details, uitgebalanceerd in een doordacht ontwerp wat overvloeit in eenvoud, sereniteit, elegantie en architectonisch. In onze ontwerpen vind je rust in esthetiek en comfort, niet gedreven door trends of technologie maar aandacht voor ambacht en kwaliteit. Elk design is op maat gemaakt.

The details are not the details, they make the design.
— Charles Eames

De ruimtelijke vormgeving maakt de ruimte uniek. We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën die een positief emotioneel effect hebben binnen de ruimte en product. De verbinding van de architectuur, interieurarchitectuur en garden design is nauw betrokken in onze ontwerpen.
In elk project verschillend in grootte; onderzoeken we de texturen, vormentaal, kleur, composities, architectonische elementen, de geschiedenis en atmosfeer. Die we doorvertalen in de ruimtes, op maat gemaakte meubels en objecten. Waarbij we het grotere geheel niet uit het oog verliezen en waar ruimte blijft voor persoonlijkheid.

De studio is inmiddels uitgegroeid in Den Haag tot een begrip voor totale renovatie en ontwerp op maat, gespecialiseerd in het luxe segment waar kwaliteit en duurzaamheid bovenaan staan.

Wij ontwerpen voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. Van kantoren, restaurants, tot villa’s, appartementen en herenhuizen. De studio begeleidt het totale project van ontwerp tot realisatie. In elk project werken we samen met diverse partijen en disciplines om zo de hoogwaardige kwaliteit met aandacht voor details te kunnen waarborgen. Uiteraard zijn onze opdrachtgevers niet verplicht met één van deze partijen samen te werken.

Partners

Studio Wendy Mahieu beschikt over een breed netwerk van high-end partners en  leveranciers zoals o.a. bouwkundige architecten, bouwbedrijven, installateurs, licht experts, meubelmakers en ambachtslieden in binnen en buitenland die we kunnen inschakelen.

 

De partners waar we mee werken delen onze passie en streven allen naar een kwalitatief en high-end product. Het eindresultaat is dan ook geslaagd vanwege deze deskundige samenwerkingen

Wij leveren:

• Architectuur en interieurontwerp
• Voorontwerp met architecten en projectontwikkelaars
• Budgetbewaking
• Licht/electra plan
• Maatwerk meubels
• Artist impressions/ renders
• Uitvoering tot opgeleverd project
• Projectplanning
• Styling van meubels bij een totaalrenovatie.
• Tuinontwerp
• Overseas renovaties (in gespecialiseerd. A tot Z).

Team

Wendy Mahieu

Founder and Creative Director

 

In 2014 heeft “ Wendy” haar interieurontwerp studio opgericht vanuit New York. ‘New York’ de stad van de wereld heeft haar vele creatieve inzichten gebracht. Wat de studio heeft laten uitgroeien tot een creatief bureau op het gebied van interieurarchitectuur, design en productdesign.

 

Haar doorzettingsvermogen en ambitieuze ideeën brengen de kwaliteit van de
projecten naar een hoog niveau waar haar visie is om de leefkwaliteit en de beleving van de mens te vergroten.

 

Haar interesse in het menselijk lichaam, onderbewustzijn en gedragsvormen uitten zich in een dagelijks onderzoek naar de relatie van functie, beleving en toepassing in haar ontwerpen. De fascinatie voor materialen, kunst en details maken haar werk onderscheidend in haar ‘signature’. 

 

“ Het werken met materialen en verschillende gelaagdheid brengt de schoonheid van het alledaagse terug naar de mens en natuur”.

Annick Bongers

Interior Designer

 

Na een paar jaar ervaring als Jr. interior designer binnen de studio treedt Annick nu meer op de voorgrond als ervaren interior designer voor onze bouwprojecten waar zij aanspreekpunt is voor opdrachtgevers en derden partijen, die ze samen begeleidt met Wendy. De complexe vraagstukken gericht op het technisch aspect in het interieurontwerp geven haar verdieping.

 

Om studio wendy mahieu verder totaal compleet te maken is zij zich samen met Wendy gaan richten op het betrekken van de buitenruimtes. Wat ontwikkeld heeft in bijzonder unieke tuinontwerpen omdat de opdrachtgevers vaak Carte blanche geven, geeft dat haar veel creativiteit.

Joris Breebaart

Finance and Strategy director

 

Joris is vanaf het begin betrokken bij Studio Wendy Mahieu. Samen hebben zij de studio in 2014 vanuit New York opgezet. Opgeleid als bedrijfskundige en zijn jarenlange ervaring in de financiële wereld als handelaar en director voor internationale handelshuizen geven de financiële en strategische kennis aan de studio waar het het zo gebaat bij is. De studio is mede dankzij deze stabiliteit uitgegroeid tot een high-end kwalitatief bureau met een gevestigde naam.

 

Tussen alle hectiek, financiële en strategische vraagstukken vind hij balans met kite-surfen op zee.

Henry Ryhanen

Junior product designer

 

Recentelijk afgestudeerd als industrieel ontwerper aan de Haagse Hogeschool. Combineert zijn enthousiasme voor esthetiek met functionaliteit in producten. Zijn kracht is om tot in de kleinste details alles uitgedacht te hebben.

 

Na het afronden van zijn afstudeerproject bij ons in de studio, is hij nu gestart als Jr. Product designer. Zijn nuchtere Finse achtergrond brengt balans in de studio. Henry denkt out of the box binnen het ontwerp van een product, wat binnen het team tot een goede brainstorm leidt. Samen met Wendy is hij een productlijn aan het ontwikkelen. Wat hij middels 3D software omzet tot de realisatie van de producten.