23308
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23308,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Rug aan rug woningen 

Zeeheldenkwartier

Roofgarden Townhouses

Completed:
2018- 2021

 

Total space:
3500m2 totaal

 

Category:
Spatial – interior design

Aan de roofgarden Townhouses is de vormgeving van de voormalige huishoudschool nog duidelijk te herkennen. Zie de ritmiek van de vierkante ramen, de robuuste en witgepleisterde constructie. Dat zijn typisch de kenmerken van de Nieuwe Zakelijkheid, een belangrijke architectuurstroming in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Geheel nieuw is het dakopbouw ontworpen door Studioschaeffer wat het bijzonder uniek maakt.

We hebben de begane grond volledig open gehouden, geen wanden en afscheidingen. Zodat we het interieur kunnen laten spreken naar wens van de opdrachtgever. De open- vide verbindt de Begane grond en 1ste etage op een unieke wijze met elkaar. Het lichtval vanuit het dak speelt een grote rol in deze woning en indeling. Een grote leefkeuken in verbinding met het voorterras geeft de mogelijkheid om binnen meer met buiten te verbinden en de woning te vergroten. De op maat ontworpen keuken geeft extra extensie tot de woning. De toepassing van warme materialen op de kasten geeft aan het vele beton en staal een comfortabele sfeer.

Studiowendymahieu_04
interieur, vormgeving, den haag, meubelontwerp, interieurontwerp, architect, design, interior, designer

“Dankzij de indeling vloeien binnen en buiten naadloos in elkaar over.”

Studiowendymahieu_05
Studiowendymahieu_07
Het project wordt beschreven als:

 

“Bauhaus, stukje De Stijl en vleugje Le Corbusier. Nog wat Philip Johnson en Dudok erbij. Voeg daaraan toe de creativiteit van jonge architecten en interieurdesigners overgoten met zonlicht.”

Studiowendymahieu_09

In opdracht van Canopy investment BV en in samenwerking met architect: StudioScheaffer

Website: nextlevelwonen.nl