23369
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23369,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Residence Sweelinck

Duinoord

Residence Sweelinck

Completed:
2018

Total space:
216m2

Category:
Spatial – interior design & Realisation

Het Art Nouveau-pand, dat dateert uit 1892, gelegen aan een prachtig plein in Den Haag, werd gerenoveerd met respect voor de authentieke elementen, maar mét de moderne gemakken van nu.

 

Het hoogwaardige maatwerk door de gehele woning geeft hiervoor de basis. Het maatwerk is tot in detail geperfectioneerd. Zo zijn de ingebouwde kledingkasten en de kaptafel tot en met dassen en sieraden ingedeeld per functie en gedetailleerd afgewerkt met een ingefreesde handgreep van notenhout en verweerd messing. De verspringingen in het marmer van de zelfontworpen schouwen, zijn een knipoog naar de lambrisering, die hierin lijkt door te lopen. Al het maatwerk in de woning zijn unieke ontwerpen, passend bij de architectuur en sfeer van de woning.

 

De persoonlijke wensen van de opdrachtgever werd tijdens het gehele proces niet uit het oog verloren. Zo gaf de indrukwekkende kunstcollectie van de bewoners een leidraad aan de ruimtes in de woning, de kleuren en materialen van de ruimtes komen hierin terug. Tot slot gaven de toepassingen van het design meubilair, verlichting en de styling een esthetisch geheel waarbij de detaillering to in perfectie is nagestreefd.

WendyMahieu_07
WendyMahieu_000

Unexpectedly and elegance without losing the completeness

WendyMahieu_15
wendymahieu_10
WendyMahieu_05
MyrtheSlootjes_Sweelinckplein_WendyMahieu_44

In samenwerking met: Foam en Euroconstruct.
Fotografie  Myrthe Slootjes