22741
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22741,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Studio Wendy Mahieu

Studio

Onze studio is een high-end boutique design studio opgericht in 2014 door Wendy Mahieu. Gelegen in de historische wijk ZeeheldenKwartier in Den Haag. Ons werkveld is interieurarchitectuur, interieurontwerp en productdesign voor de residentiële, commerciële interieurs en hospitality.

 

De essentie van Studio Wendy Mahieu ligt in de verfijning van details, uitgebalanceerd in een doordacht ontwerp wat overvloeit in eenvoud, sereniteit, elegantie en architectonisch. In onze ontwerpen vind je rust in esthetiek en comfort, niet gedreven door trends of technologie maar aandacht voor ambacht en kwaliteit. Elk design is op maat gemaakt.

The details are not the details, they make the design.
— Charles Eames

De ruimtelijke vormgeving maakt de ruimte uniek. We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën die een positief emotioneel effect hebben binnen de ruimte en product. De verbinding van de architectuur, interieurarchitectuur en garden design is nauw betrokken in onze ontwerpen.
In elk project verschillend in grootte; onderzoeken we de texturen, vormentaal, kleur, composities, architectonische elementen, de geschiedenis en atmosfeer. Die we doorvertalen in de ruimtes, op maat gemaakte meubels en objecten. Waarbij we het grotere geheel niet uit het oog verliezen en waar ruimte blijft voor persoonlijkheid.

De studio is inmiddels uitgegroeid in Den Haag tot een begrip voor totale renovatie en ontwerp op maat, gespecialiseerd in het luxe segment waar kwaliteit en duurzaamheid bovenaan staan.

Wij ontwerpen voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. Van kantoren, restaurants, tot villa’s, appartementen en herenhuizen. De studio begeleidt het totale project van ontwerp tot realisatie. In elk project werken we samen met diverse partijen en disciplines om zo de hoogwaardige kwaliteit met aandacht voor details te kunnen waarborgen. Uiteraard zijn onze opdrachtgevers niet verplicht met één van deze partijen samen te werken.

Partners

Studio Wendy Mahieu beschikt over een breed netwerk van high-end partners en  leveranciers zoals o.a. bouwkundige architecten, bouwbedrijven, installateurs, licht experts, meubelmakers en ambachtslieden in binnen en buitenland die we kunnen inschakelen.

 

De partners waar we mee werken delen onze passie en streven allen naar een kwalitatief en high-end product. Het eindresultaat is dan ook geslaagd vanwege deze deskundige samenwerkingen

Wij leveren:

• Architectuur en interieurontwerp
• Voorontwerp met architecten en projectontwikkelaars
• Budgetbewaking
• Licht/electra plan
• Maatwerk meubels
• Artist impressions/ renders
• Uitvoering tot opgeleverd project
• Projectplanning
• Styling van meubels bij een totaalrenovatie.
• Tuinontwerp
• Overseas renovaties (in gespecialiseerd. A tot Z).

Team

Wendy Mahieu

Founder and Creative Designer

 

In 2014 heeft Wendy Mahieu haar eigen design studio opgericht nadat ze terugkeerde uit New York. Opgeleid als spatial & interior designer heeft ‘ New York’ de stad van de wereld haar in laten zien dat je groots mag denken. Na gewerkt te hebben bij verschillende architectenbureaus en ontwerpstudio’s heeft ze haar eigen visie en ontwerp stijl ontwikkeld.

 

Haar interesse in het menselijk lichaam, onderbewustzijn en gedragsvormen uitten zich in een dagelijks onderzoek naar de relatie van functie, beleving en toepassing in haar ontwerpen. De fascinatie voor materialen, kunst en details maken haar werk onderscheidend in haar ‘signature’. 

 

“ Het werken met materialen en verschillende gelaagdheid brengt de schoonheid van het alledaagse terug naar de mens en natuur”.

Annick Bongers

Jr. Spatial / Interior Designer

 

Opgeleid als Spatial Designer aan de Willem de Kooning academie, Rotterdam. Bij haar eerste ervaring bij een ontwerpstudio in Rotterdam, heeft ze haar technische teken skills ontwikkeld evenals haar visuele presentaties.

 

Ze werkt als spatial -interior designer in onze studio, waar ze dagelijks heel gedetailleerd werkt aan onze projecten. Zij is de rots van de studio die naast haar teken en design werk veel begeleid en regelt rondom een project.