23549
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23549,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Villa Willemspark

Den Haag

Villa Willemspark

Completed:
2022

Total space:
220 m2

Category:
Spatial – interior design & realisation

Het monumentaal pand in Den Haag, was van oorsprong niet bedoeld om in te wonen. Het casco opgeleverde pand is omgebouwd tot een luxe, modern woonhuis. De precieze invulling hiervan mochten we zelf bepalen.

Bijzonder aan dit interieur is vooral de architectonische en sculpturale benadering. Gekozen is steeds voor gelaagdheid en de benadering van maatwerk als functioneel object. Neem bijvoorbeeld de trap: een architectonisch hoogstandje, de trap heeft een bepaalde gelaagdheid, een vormentaal, die op meerdere plekken terugkomen. Bijvoorbeeld in de plinten en in de vensterbank.

 

Ook in de scheiding tussen de woonkamer en eetkamer komt dit terug. De ruimte was opgeleverd als één grote ruimte van zo’n 100m2. Om deze te doorbreken, is een gedeelte opgehoogd, waar de woonkamer is gerealiseerd. In deze ophoging zie je de vormentaal van de architectonische trap eveneens terug. Naast het splitsen van de ruimte in twee delen,dient de ophoging nog een doel: Het gebouw was, niet ontworpen om in te wonen, waardoor de ramen eigenlijk te hoog zaten. Door de ophoging kun je vanaf de bank heerlijk naar buiten kijken, met uitzicht op een van de mooiste straten van Den Haag.

 

Het woon- en eetgedeelte zijn behalve door de verhoging ook van elkaar gescheiden door prachtige zelf ontworpen glazen deuren. Andere deuren in het interieur, waaronder eiken houten deuren van bijna vier meter hoog, zijn ook op maat gemaakt. De plafondhoge design deuren geven het interieur een moderne, maar ook statige sfeer.

 

De keuken moest echt de aandacht trekken als object zijnde. Het marmer blok verbind de bar en kookeiland met elkaar. Door de combinatie van het marmer, steen en hoge houten kasten oogt het niet als een traditionele keuken. Alhoewel de keuken meerdere functies bevat zoals een verborgen coffee corner, wijnbar, kookeiland en een bijkeuken. Deze is achter de taatsdeur in de donkere houten kastenwand verwerkt welke in een lichte kleur is uitgevoerd. Dit zorgt voor verdieping en contrast in het ontwerp, het onverwachte van nóg een grote ruimte waar ook een luxe toilet in is verwerkt.

Unique lay-out to enjoy the daily comfort of cooking, dining, social gathering and relax.

Sculptural and architectural approach

Fotografie: Patrick Meis.