23321
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23321,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Coach House

Archipelbuurt

Coach House – Archipelbuurt

Completed:
2020

Total space:
180m2

Category:
Spatial – interior design

Dit zeer hoogwaardig en compleet verbouwde voormalige koetshuis is het prachtige resultaat van de samenwerking tussen Canopy Investments en Studio Wendy Mahieu.

Dit bijzondere huis (voormalig koetshuis) van circa 180M2 met idyllische tuin is gelegen op een prachtige locatie aan de Burgemeester Marijnenlaan in de Archipelbuurt. Het voormalige koetshuis stamt uit de 19e eeuw. We hebben met verschillende partijen het pand volledig gerenoveerd tot een moderne stadswoning wat ontwikkeld is om te verkopen als niet standaard Turn-key project.

 

De briefing van de projectontwikkelaars -Canopy BV luidde: creëer een unieke, hoogwaardig, niet eerder gezien turn-key woning, denk creatief. De architect heeft de verdiepingsvloer een stuk laten zakken waardoor er op de 1ste verdieping ook hoge ruimtes zijn ontstaan. Waar wij hoge deuren hebben toegepast om deze hoogte te versterken.

 

De trap is letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de woning. Het interieur is het resultaat van een continue zoektocht naar ruimtelijke vormgeving.

Studiowendymahieu_2
Studiowendymahieu_8

Het ontwerp van het hekwerk van de trap is op maat gemaakt en ontworpen als centrale eye-catcher van de woning. De begane grond is in drie ruimtes ingedeeld die in elkaar overvloeien. De op maat ontworpen luxe leefkeuken in combinatie met de schuifpui die over de gehele breedte kan worden geopend, creëert een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. De eetkamer waarvan de keukenkasten dienen als een slimme scheidingswand en de open-haard die vanuit het zitgedeelte door de mooie zichtlijnen weer een connectie maakt met de keuken. Zorgt voor toch een intieme ruimte maar behoud het open-loft gevoel.

 

Het ontwerp van de deuren zijn geïnspireerd door Japans design: balans, eenvoudige lijnen, pure materialen, keramiek en wol als basis voor een sereen Japans interieur. We hebben hiervoor een eigen kleur ontwikkeld van het hout. De deuren geven een unieke beleving aan de woning. Meubel, maatwerk, materialen en textiles zijn zorgvuldig geselecteerd voor het koetshuis. In combinatie met elkaar maakt het een bijzondere en functionele samenhang van ruimte, interieur en tuin.

 

We hebben in het ontwerp veel verschillende texturen en materialen toegepast zoals linnen-achtig structuur aan de keukenkasten, calacatta marmer gecombineerd met soft keramiek en tegel die aanvoelen als fluweel en ultradunne cilinders als spots. Het design is te omschrijven als elegant en geavanceerd.

Voormalige koetshuis totaal gerenoveerd en ontworpen inclusief tuin.

Studiowendymahieu_7
Studiowendymahieu_6
Het project wordt beschreven als:

 

“Bauhaus, stukje De Stijl en vleugje Le Corbusier. Nog wat Philip Johnson en Dudok erbij. Voeg daaraan toe de creativiteit van jonge architecten en interieurdesigners overgoten met zonlicht.”

Sereen, elegant en geavanceerd.
Open, ruimtelijkheid en toch intiem

In opdracht van  Canopy investment BV en in samenwerking met architect: StudioSchaeffer en Euroconstruct.  Fotografie  Myrthe Slootjes